Welkom op onze EHBO website

Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website van EHBO-vereniging Heemstede. Ben je bekend binnen onze vereniging dan scrol je waarschijnlijk nu door in het menu naar het lesrooster in de agenda.

 

Wellicht ben je niet bekend met de vereniging en heb je interesse? Wist je dat de meeste ongelukken in en om het huis gebeuren? Het is fijn als je dan weet hoe je helpen kan. Ook kan het gebeuren dat er thuis, op je werk of op straat zomaar iemand in elkaar zakt. Daar sta je dan….. je zou zo graag willen helpen maar hoe?

In al deze situaties maak jij als EHBO-er het verschil. Of het nu gaat om een schaafwond, het handelen bij een botbreuk of een reanimatie. Iedereen kan helpen. Zelfs als je zelf een beperking hebt.

 

De enthousiaste instructeurs van de vereniging verzorgen de basiscursus van 12 weken welke je afsluit met een officieel Oranje Kruis EHBO diploma. Wil je het geleerde scherp houden, dan kan je daarna doorgaan met het bijwonen van de gevorderden nascholingsavonden. Door het halen van benodigde competenties wordt je diploma verlengd. Zowel de theorie als de praktijk worden op een ongedwongen en gezellige manier je eigen gemaakt. Dit gebeurt tijdens een les, een interessante lezing of een praktijk avond met lotussen.

 

Bij de EHBO-vereniging Heemststede heb je geen enkele avond ‘niets’ geleerd.

 

Naast de basiscursus  en de gevorderden nascholingsavonden leidt de vereniging ook inwoners en zij die werken in Heemstede, op tot burgerhulpverleners, Dit doen wij in nauwe samenwerking met de Gemeente Heemstede. Dankzij de gemeente Heemstede worden de reanimatie trainingen gratis aangeboden.

Wil jij ook burgerhulpverlener worden en helpen Heemstede nog hartveiliger te maken?  Meld je dan snel aan voor een van de gratis reanimatie trainingen.

 

Acht jaar geleden begon ik aan mijn EHBO-basiscursus. Iedere avond vond ik een feestje om naar toe te gaan. De kennis up tot date houden bij de  gevorderden nascholingsavonden was voor mij een logische stap.

 

Ik wens je dan ook heel veel plezier bij onze vereniging!

 

Een hartelijke EHBO groet,

 

Dominieke Bos
Voorzitter

voorzitter-ehbo-heemstede