Nieuwe ‘familie’ voor EHBO Heemstede

Nieuwe ‘familie’ voor EHBO Heemstede

Voormalig Postduivenhouders vereniging De Vredesbode heeft in 2020 haar pand aan de Meijerslaan overgedragen aan de gemeente Heemstede.  De activiteiten van de vereniging zijn recent opgehouden en de leden hebben besloten het geld dat De Vredesbode nog in kas over heeft te schenken aan diverse goede doelen, waarbij de nadruk van de schenkingen ligt op doelen in en om Heemstede. PV  de Vredesbode heeft inmiddels aan diverse goede doelen schenkingen gedaan.

Afgelopen woensdag 8 februari heeft EHBO Heemstede een schenking ontvangen van PV de Vredesbode. Van deze schenking heeft EHBO Heemstede een ‘familie’ kunnen aanschaffen.  Zodoende heeft EHBO Heemstede nu de beschikking over een reanimatie familie, bestaande uit volwassene, junior en zelfs een babypop. Daarnaast is nog meer reanimatie materiaal aangeschaft. Door deze schenking kunnen we nog meer mensen opleiden tot burgerhulpverlener.

EHBO Heemstede verzorgt in Heemstede de gratis cursus burgerhulpverlener en is hiervoor partner van HartslagNu. Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden!

Begin 2017 is Heemstede Hartveilig geworden. Dit betekent dat er binnen 6 minuten een burgerhulpverlener aanwezig kan zijn die een reanimatie kan starten. Inmiddels heeft EHBO Heemstede al meer dan 200 burgerhulpverleners mogen opleiden.

Wil je burgerhulpverlener worden meld je dan aan! Kijk op www.ehboheemstede.nl

Geen reactie's

Geef een reactie